مجازات استفاده و نگهداری از دستگاه گنج یاب چیست؟
تب داغ گنج یابی در ایران سالانه چند گنج یاب دستگیر می شوند؟
اگر به گنجی ابی علاقهمند هستید، توصیه می شود تجهیزات خود را از فروشگاه های معتبر مانند کینگ دتکتور تهیه کنید تا علاوه بر اطمینان از کیفیت دستگاه، از مشاوره های حرفهای نیز بهرهمند شوید. بر اساس قوانین ایران، گنج یا دفینه به اشیای باستانی و ارزشمندی گفته می شود که در دل خاک پنهان شده اند و کشف آن ها می تواند ارزش تاریخی، فرهنگی یا مالی داشته باشد. اشیای کشف شده معمولاً شامل سکه های قدیمی، زیور آلات باستانی یا ابزار های فلزی هستند که قدمتی چند صد ساله دارند. هر گاه فروش اموال مذکور تحت هر عنوان از عناوین به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اتباع خارجی صورت گیرد، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود. این مقام قضایی خاطرنشان کرد که تا کنون هیچگونه اموال تاریخی و فرهنگی در محل حفاری مشاهده نشده است و اداره میراث فرهنگی نیز تأیید کرده که این منطقه فاقد آثار تاریخی است.
بر اساس مطالعات و کشفیات باستانشناسی، مناطق غربی ایران، به ویژه استانهای لرستان، کردستان و کرمانشاه، به دلیل وجود تمدنهای باستانی بسیار و جنگهای متعدد تاریخی، پتانسیل بالایی برای گنجیابی دارند. همچنین مناطق مرکزی ایران مانند اصفهان و فارس به دلیل غنای تاریخی و وجود بناهای باستانی، دیگر نقاط پرجاذبه برای گنجیابان هستند. استفاده از دستگاه گنج یاب و نگهداری از آن بر اساس قانون جرم به حساب میآید و مجازات دارد.
بازپرس دادسرای کنگاور، روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد که در روزهای اخیر، ۲ گروه به دلیل اختلافات ناشی از حفاری برای کشف گنج در یکی از روستاهای اطراف کنگاور با یکدیگر درگیر شدند. این نزاع منجر به فوت یک نفر بر اثر اصابت گلوله و زخمی شدن یک نفر دیگر با چاقو شد. یافتن گنج و وسوسه یکشبه پولدار شدن سرابی است که بعضیها را در مسیر جستوجوی آن میاندازد؛ مسیری که بوی طلا را به مشام میرساند و دل را هوایی میکند. مسیری پرخطر که افراد خوششانس را میهمان کلاه گشاد میکند و افراد بدشانس را در چاه طمع گرفتار میکند و گاه قربانی جنایتی هولناک.
تخلفات آنها شامل حفاریهای غیرمجاز، تخریب آثار باستانی و خرید و فروش اشیای کشفشده بدون مجوز قانونی است. اگر حفاری در اماکن و محوطههای تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی انجام شود، علاوه بر ضبط اشیای کشف شده و وسایل حفاری مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود. به عنوان مثال، تبصره 1 ماده واحده "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، دستگاه های اجرائی ای که برای انجام وظایف خاص سازمانی خود از دستگاه فلزیاب استفاده می کنند یا آن را مورد حمل و نگهداری و خرید و فروش قرار می دهند، از شمول این قانون مستثنی دانسته است. هر گونه حفاری بدون مجوز در مناطق باستانی جرم محسوب میشود و مجازاتهای سنگینی از جمله حبس و جریمههای مالی برای آن در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، خرید و فروش اشیای باستانی بدون مجوز قانونی نیز غیرقانونی است و عاملین این تخلفات با برخورد قضایی مواجه میشوند. لذا در مقاله حاضر، جرم بودن یا نبودن حمل و نگهداری فلزیاب، قانون جدید استفاده از این وسیله در ایران، جرم بودن یا نبودن خرید و فروش فلزیاب در ایران، مجازات حمل و نگهداری فلزیاب و نحوه اخذ مجوز حمل و نگهداری دستگاه گنج یاب، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مرجع شکایت از فردی که دستگاه گنج یاب یا فلزیاب دارد، توضیح داده شده است.
کانون وکلای دادگستری قدیمیترین سازمان مردم نهاد ایرانی است که به موجب لایحهٔ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۳۱ بهعنوان نهادی با شخصیت حقوقی و مستقل به وجود آمد، هرچند پیش از آن در ۲۰ آبان ۱۳۰۹ بهعنوان نهادی وابسته به وزارت دادگستری تأسیس گردیده بود. سنگ بنای استقلال کانون، وکلایی بودند که در سال ۱۲۹۷ وارد «تشکیلات هیأت وکلا»ی عدلیه شده و در سال ۱۳۰۰ «مجمع وکلای رسمی» را بنیان نهادند. کانون وکلای دادگستری ایران در سال ۱۳۲۹ به عضویت کانون وکلای بین المللی (IBA) درآمده است. اما لازم است بدانید لوازمی که برای این کار در نظر گرفته شده است، توقیف میشود.
قوانين هيچ نوع سومي از محروميت از حقوق اجتماعي و شهروندي افراد را به رسميت نشناختهاند. قانون و احکام پیدا کردن گنج دارای تبصره ها و توضیحات زیادی است که در ادامه میتوانید بقیه آن را مطالعه کنید. وی همچنین تأکید کرد که با توجه به ناشناس بودن ضاربین، اقدامات فنی و اطلاعاتی برای شناسایی و دستگیری آنها آغاز شده است. سید جواد کاظمی، افزود که با وجود سخت گذر بودن محل وقوع جرم، تیمی از مامورین بلافاصله برای بررسی صحنه جرم به محل حاضر شدند، اما متهمین قبل از رسیدن نیروها متواری شدند. این حکم بدوی بوده و در حال حاضر با توجه به اعتراض متشاکی در مرحله تجدید نظر قرار دارد. گاهی هم کلاهبرداران و گنجیابها از شیوههای دیگری برای کلاهبرداری استفاده میکنند.
تعهد بر کیفیت ، اصالت و سلامت محصول شعار ما نیست بلکه مسئولیتیست که قبل و بعد فروش کالا به آن پایبندیم. فروشگاه اینترنتی یکتایاب در زمینه واردات و عرضه انواع سیستم های فلزیاب و طلایاب های حرفه ای و نیمه حرفه ای بسته به نیاز های مختلف مشتریان فعالیت میکند. این دستگاهها با استفاده از امواج الکترومغناطیسی، اشیای فلزی دفن شده در زمین را شناسایی میکنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات حمل و نگهداری فلزیاب در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات حمل و نگهداری فلزیاب پاسخ دهند. اگر به دنبال دستگاه فلزیاب باکیفیت هستید، پیشنهاد می کنیم از فروشگاه کینگ دتکتور دیدن کنید. این فروشگاه انواع فلزیاب های حرفه ای را ارائه می دهد که با تکنولوژی های پیشرفتهای مانند VLF (Very Low Frequency) و Pulse Induction (PI) تجهیز شده اند. با استفاده از این دستگاه ها، می توانید کاوش های دقیقی انجام دهید و اشیای ارزشمند را با دقت بالا شناسایی کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید آن است که اگر حتی در ملک شخصی این اشیا پیدا شوند نیز در قانون برای آن مجازات در نظر گرفته شده و فرد باید آن شی پیدا شده را پس بدهد؛ اما اگر حفاری بهمنظور پیدا کردن گنج باشد اما گنجی در این عملیات یافت نشود، عنوان مجرمانهای برای آن در نظر گرفته نشده است.
فروش، تبلیغ و نگهداری از دستگاههای فلزیاب به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی احتیاج دارد و هرگونه تبلیغ از طریق رسانه عمومی باید حتما اجازه سازمان میراث فرهنگی را داشته باشد. نگهداری دستگاه فلزیاب و یا استفاده از آن بدون اخذ مجوز، دارای وصف کیفری است و مرتکب را با مجازات قانونی این امر، روبرو خواهد ساخت و همین امر، ضرورت اطلاع از قانون جدید مجوز گنج یاب در ایران و مجازات حمل و نگهداری فلزیاب بدون مجوز را ضروری می سازد. قانون مجازات اسلامی نیز بخشی از مواد خود را به بحث جویندگان گنج اختصاص داد و براساس موادی از این قانون که در سال۱۳۵۷ به تصویب رسید، به موضوعاتی همچون تخریب، تخلف از ضوابط مصوب، خارجکردن اموال تاریخی -فرهنگی از کشور، حفاری غیرمجاز و… اشاره شده است.
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع